EUROPA ÎN ORAŞUL MEU, ORAŞUL MEU ÎN EUROPA

DATA SI ORA:  02.04.2013/   10.00-13.00

DENUMIRE EVENIMENT:  Europa în oraşul meu, oraşul meu în Europa

TIPUL EVENIMENTULUI: indoor

MODULUL:  M 7

LOCUL DE DESFASURARE: Camera de Comert si Industrie Fagaras, jud. Braşov

NUMAR PARTICIPANTI:    38  elevi şi 2 profesori coordonatori

MATERIALE DISTRIBUITE: materiale informative , stegulete , materiale promotionale.

MESAJE DE COMUNICARE: Anul european al cetăţenilor 2013, consacrat drepturilor care decurg din statutul de cetăţean al UE;  încurajarea dialogul dintre toate nivelurile administraţiei publice, societatea civilă şi întreprinderi; evenimente şi conferinţe care vor avea loc în Europa; promovare, dezvoltare, relansare economică- promovarea priorităţilor de comunicare ale Comisiei Europene a politicii agricole comune şi dezvoltarea rurala, relansarea economica, guvernanţa economica şi ocuparea forţei de munca (Europa 2020) ; oportunităţi de finanţare, diversitatea şi eficienţa resurselor de energie, cât şi calitatea de anteprenor în Uniunea Europeană.

SCURT REZUMAT AL ACTIVITATII:

           Seminarul a fost organizat în data de 02.04.2013 de Centrul de Informare Europe Direct Fagaras la Camera de Comert si Industrie Fagaras,  au participat 38 de elevi şi 2 profesori coordonatori.

           Elevii Colegiului National RADU NEGRU din Fagaras, sunt in cautarea informatiilor despre Uniunea Europeana,  au vizitat Centrul EUROPE DIRECT din Fagaras, unde au aflat raspuns la unele intrebari puse de ei.

          Coordonatorul Centrului le-a explicat care este rolul EDIC din Fagaras, Romania si Uniunea Europeana. Tinerii au fost interesati de Europa 2020, fondurile europene, Parlamentul European si Comisia Europeana.

              Seminarul s-a desfăşurat pe parcursul a trei ore.