Subvenții pentru vizite de studiu adresate specialiștilor în educație și formare profesională – termenul-limită de înregistrare este 28 martie 2013

    Specialiștii în educație și formare sunt invitați să își exprime interesul pentru următoarea rundă de vizite de studiu, rundă ce include 119 vizite de studiu în 28 de țări, programate în perioada septembrie 2013 – februarie 2014. Participanții, persoane cu putere de decizie în domeniul educației și formării, precum și alți specialiști în educație, formare și  din partea partenerilor sociali, vor primi o subvenție UE pentru acoperirea cheltuielilor aferente acestor vizite. În cadrul acestor vizite, cu o durată de trei până la cinci zile, participanții vor studia aproximativ 30 de teme diferite conexe educației și formării profesionale la nivel european, printre care:

  • Dobândirea competențelor-cheie (învățarea și predarea limbilor străine, educație pentru cetățenia activă, folosirea tehnologiilor informaționale etc.);
  • Învățarea prin muncă și tranziția de la sectorul de educație și formare pe piața muncii;
  • Cooperare între școli și instituțiile de formare, companii și comunitățile locale;
  • Oportunități egale pentru grupuri dezavantajate;
  • Formare inițială și continuă a profesorilor, formatorilor și liderilor din domeniul educațional.

                 Cine poate beneficia?

  • Persoanele cu putere de decizie în domeniul educației și formării – la nivel local, regional sau național;
  • Reprezentanții asociațiilor de angajați și ai sindicatelor;
  • Directori de școli, centre de formare, servicii de consiliere și de centre de validare și acreditare;
  • Profesori formatori;
  • Inspectori în domeniul educației și formării.

    Candidații interesați să participe vor lua legătura cu agențiile naționale din țara lor și vor completa formularul de înscriere online pe pagina de internet dedicată vizitelor de studiu, până pe data de 28 martie 2013, ora 12:00 CET.

        Context

    Programul de vizite de studiu, coordonat de Cedefop, este parte din programul Comisiei Europene pentru învățare continuă pe întreg parcursul vieții, program care se va încheia în 2013. Aceasta este penultima rundă de înscrieri.În intervalul 2008 – 2012, 10.063 persoane din 33 de țări au primit subvenții din partea UE pentru a participa într-un număr de 934 de vizite de studiu, organizate în 30 de țări. Mai mult de 600 de instituții și organizații de educație și formare au fost gazdele acestor vizite. 97% dintre participanți și 96% dintre organizatori au declarat că au fost mulțumiți și foarte mulțumiți de experiența acestor vizite de studiu.

     Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Centrul Europe Direct Făgăraş

    http://ec.europa.eu/romania/focus/19032013_cedefop_program_vizite_de_studiu_ro.htm