Concurs de desene de Ziua Europei

    Reprezentanța Comisiei Europene în România invită elevii din școlile din România să participe la cea de-a patra ediție a concursului de desene a cărui tematică este Ziua Europei. Concursul are două grupe de vârstă: 6-10 ani (ciclul primar) și 11-15 ani (ciclul gimnazial). Competiția este deschisă contribuțiilor individuale, iar perioada de înscriere și trimitere a desenelor este între 15 martie-15 iunie 2013.

    Concursul face parte dintr-o serie de acțiuni desfășurate în cadrul “Anului european al cetățenilor”. Lucrările calificate în finală, precum și cele câștigătoare vor lua parte la o licitație, al cărei scop este colectarea de fonduri menite să sprijine eforturile grupurilor dezavantajate.

    Concursul își propune să întărească și să susțină educația pentru cetățenie europeană. Participanții vor avea ocazia să-şi demonstreze originalitate și măiestrie în a ilustra – prin forme și culori – mediul lor de viață, ca parte a contextului european fundamentat pe valori culturale comune: libertate, democrație, stat de drept, respect pentru drepturile omului.

    Mai multe detalii despre acest subiect, inclusiv despre formularul de înscriere, respectiv regulamentul de concurs, veţi afla accesând site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România sau urmând link-ul http://ec.europa.eu/romania/focus/18022013_concurs_desene_europa_mea_ro.htm

    Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România