Prima şcoală profesională din Ţara Făgăraşului şi a doua din România

IMG_2652

 

   În data de 11 martie 2013, în prezenţa Excelenţei sale domnul Philippe Gustin, ambasadorul Franţei în România, a fost semnat Protocolul de colaborare pentru crearea Şcolii Profesionale Franceze din Făgăraş, denumită în continuare SPF Făgăraş.

   La eveniment au luat parte reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale, Consiliului Judeţean Braşov, Inspectoratului Judeţean Şcolar Braşov, Camerei de Comerţ şi Industrie Braşov. De asemenea, au fost prezenţi domnul Sebastian Grapă, senator de Făgăraş, şi oameni de afaceri direct interesaţi.

      Scopul SPF Făgăraş este calificarea tehnico-profesională a elevilor, fapt care acoperă cererea de forţă de muncă în domeniu la nivel regional, şi nu numai.

     Structura anului şcolar 2013-2014 cuprinde trei clase cu un efectiv de aproximativ 20 de elevi fiecare, şi anume: Injecţie de mase plastice şi cauciu, Prelucrări prin aşcheiere, Electromecanică maşini, utilaje şi instalaţii industriale. Durata totală a ciclului de studii este de doi ani.

     Diplomele obţinute sunt recunoscute inclusiv în Europa, lucru care sporeşte şansele de anjagare în sistemul de stat şi privat. Elevii merituoşi vor fi recompensaţi cu burse lunare.

     Iniţiativa aparţine societăţii comerciale DEDIENNE ROUMANIE S.R.L., căreia îi revine meritul de a coordona proiectul pilot sub patronajul Ambasadei Franţei şi al Ministerului Educaţiei Naţionale Beneficiarii proiectului sunt cu precădere elevii făgărăşeni şi întreprinderile din zonă.