ENREG ENERGIA REGENERABILA®, la a cincea editie

    Potrivit unui buletin informativ emis de ENREG, unul din obiectivele stabilite de Guvernul Romaniei este ca pana in 2035, 35% din consumul national de energie electrica sa provina din surse de energie regenerabila. Sectorul energiei regenerabile atrage in Romania cele mai multe investitii pe timp de criza. Autoritatile au promovat o schema generoasa de subventii prin certificate verzi pe care producatorii le primesc si le vand pe o piata specializata, unde furnizorii de energie sunt obligati sa le achizitioneze.
    In 2011, Romania a fost cea mai activa tara din Europa de Est, in ceea ce priveste capacitatea de MWh noi instalati in energie regenerabila. Capacitatea instalata s-a ridicat la 520 MWh, ceea ce ii confera Romaniei locul 7 in Uniunea Europeana.
    A V-a editie a targului si conferintelor internationale ENREG ENERGIA REGENERABILA®, revine intre 6-8 martie 2013, la Expo Arad International, in sprijinul dezvoltarii pietei de energii regenerabile in Romania. Evenimentul va reuni in euro regiunea Dunare-Cris-Mures-Tisa, interesul pentru energiile regenerabile a 3 tari: Romania, Serbia si Ungaria.
    Daca in anul 2012 la eveniment au luat parte 90 de expozanti din 12 tari, anul viitor organizatorii se asteapta la o prezenta mai numeroasa – 100 de expozanti, precum si la o crestere a numarului participantilor la conferinte de specialitate (300 fata de 250 in anul 2012) si a numarului vizitatorilor de specialitate (2.000 fata de 1.600 in anul 2012).
   Printre temele care se vor aborda la targul din 2013 amintim: energie solara; biomasa; hidroenergie; energie din lemn; eficienta energetica si altele
   Conferinte inovatoare in domeniul energiilor regenerabile se vor desfasura pe parcursul celor 3 zile de eveniment. Tematicile de conferinte planificate pentru 2013 sunt: energie solara fotovoltaica, biogaz, energie din lemn si microhidrocentrale.

    Sursa: www.ccib.ro
    Revista Afacerea, Anul VIII, Nr. 1-4 (367-370) 01-22.01.2013, Rubrica Manifestari interne