Datele companiei tale sunt in siguranta? Afla cum poti preveni dezastrele informatice

    Intr-un sondaj privat realizat de Hostway Romania pe aproximativ 120 de companii mici, mai mult de 7 din 10 isi gazduiau datele sensibile ale companiei in sediul propriu. Care sunt riscurile si beneficiile de a lucra astfel si de ce aleg tot mai multe firme mici sa isi externalizeze infrastructura IT?
    Principalele intrebari pe care trebuie sa ti le pui atunci cand decizi unde sa iti gazduiesti informatiile private ale companiei, de la email-uri la date contabile, sunt:
• Ce se intampla daca unitatea hardware care le gazduieste se defecteaza?
• Cat timp poti sa stai fara acces la datele tale?
• Iti permiti sa cumperi un server dedicat pentru asta si sa ai piese de schimb mereu pe stoc?
• Se va ocupa o persoana profesionista de administrarea si securizarea echipamentului?
• Ai o solutie de backup pentru a preveni pierderile de date?
    Anual, intre 2% si 4% dintre hard disk-uri se defecteaza, ceea ce poate insemna ca 2 din 50 de companii pierd date esentiale. Iata cum poti sa limitezi aceste riscuri in organizatia ta:
1. Muta datele din sediul tau intr-un datacenter autorizat.
Centrele de date au sisteme de securitate avansate si asigura parametri optimi de functionare pentru echipamentul care gazduieste datele tale. Primesti siguranta ca nicio persoana neautorizata nu poate avea acces la serverul tau si ca nu exista posibilitatea de se intrerupere curentul electric, scurt circuit sau chiar incendiu.
2. Alege un echipament hardware profesionist.
Calculatoarele desktop nu sunt concepute pentru a rula 24/7 si a garanta securitatea si stabilitatea datelor. Serverele dedicate brand name au tehnologii speciale care asigura o fiabilitate si stabilitate mult mai mari pe termen lung, deci siguranta mai mare pentru datele tale.
3.Asigura-te ca serverul tau e administrat de profesionisti.
    Nu e nevoie sa ai un angajat pentru asta. Daca lucrezi cu o companie specializata in inchirierea de servere dedicate, vei putea rezerva din acelasi loc spatiul de datacenter, hardware-ul si administrarea, mult mai ieftin decat ar costa asigurarea lor in sediul tau.

   Crezi ca e prea scump sa externalizezi infrastructura IT? Acum, pentru o perioada limitata, Hostway Romania ofera 50% discount pentru inchirierea de servere dedicate enterprise HP. Afla aici cum poti beneficia de reducere si ce include un pachet complet de server dedicat.

    Sursa: www.ccibv.ro/Newsletter saptamanal nr. 17 din 25.05.2012/Rubrica Actualitate

Leave a Reply