Strategia CNIPMMR pentru perioada 2012-2016

    Sambata, 21 aprilie 2012, la Centrul International de Conferinte „Casino Sinaia” a avut loc cea de a VI-a editie a Conventiei Nationale a Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Principala miza a discutiilor a reprezentat-o realizarea unui mediu oportun pentru afaceri, in scopul atragerii de investitii noi.
    La Conventia Nationala de la Sinaia au participat 168 delegati, reprezentand cei 86 membri plini (federatii regionale si sectoriale) si membri asociati afiliati la CNIPMMR.
    In cadrul evenimentului delegatii au votat si Strategia CNIPMMR pentru perioada 2012 – 2016, Strategie care propune masuri concrete si actiuni cu efecte cuantificabile, urmarind trei obiective majore:
• Cresterea numarului de IMM-uri la 1000 de locuitori de la 21,9 la 42,2 (media UE), aceasta implicand existenta la sfarsitul anului 2017 a cca. 800.000 de IMM-uri active.
• Cresterea numarului de locuri de munca furnizate de sectorul de IMM-uri in medie cu 8 – 10% anual.
• Cresterea aportului IMM-urilor la valoarea adaugata bruta in medie cu 10 – 12% anual.

      Printre obiectivele necuantificabile se numara:
1. Realizarea unui mediu de afaceri predictibil si favorizant pentru IMM-uri.
2. Dezvoltarea clasei de mijloc din Romania, promovarea rolului si importantei acesteia pentru dezvoltarea economica si sociala a Romaniei.
3. Apararea si promovarea intereselor IMM-urilor la nivel local, sectorial, national si international, in special in UE.
4. Cresterea capacitatii investitionale a IMM-urilor si relansarea procesului investitional in Romania.
5. Dezvoltarea si cresterea prestigiului CNIPMMR pe plan national si international, in conditiile unor puternice structuri teritoriale si sectoriale.

   OVIDIU NICOLESCU, presedinte, C.N.I.P.M.M.R.: “O sa continuam sa elaboram si sa inaintam propuneri care sa favorizeze mediul intreprenorial la nivel national, european, cat si international.”
   IOAN MINTAS, prim-vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R.: “Ceea ce vom incerca sa facem in continuare este ca intreprinzatorii sa aiba drepturi pentru a-si dezvolta intreprinderile pe care le conduc. (…) Trebuie sa luptam pentru posibilul lor, din punct de vedere fiscal, de a avea tot felul de facilitati.”
   LIVIU ROGOJINARU, vicepresedinte, C.N.I.P.M.M.R.: “Vrem sa continuam in aceasta linie, sa ne mentinem in aceste pozitii favorabile pe care le-am dobandit de-a randul anilor, cu multa munca si foarte mult lobby pe care am reusit sa-l facem pentru Romania.”

    Prezenta informatie se regaseste, in principal, pe site-ul www.immromania.ro

    Sursa: www.ccibv.ro/Newsletter saptamanal nr. 13 din 27.04.2012/Rubrica Actualitate

Leave a Reply