Dezvoltarea comertului electronic in Europa

     Menite sa incurajeze si mai mult comertul on-line si sa faciliteze vanzarile pe internet in toate statele membre, masurile propuse de UE vor contribui la cresterea economica si vor genera noi locuri de munca.Printre numeroasele avantaje potentiale ale comertului electronic se numara preturile mai reduse, accesul la o gama mai larga de bunuri, dezvoltarea unor servicii inovatoare si crearea de locuri de munca. 
     Comisia propune o serie de masuri care sa imbunatateasca nivelul de informare, gradul de protectie si gama de bunuri disponibile. Acestea vizeaza dublarea, pana in 2015, a volumului de vanzari on-line.
     Intreprinderile ar avea, la randul lor, de castigat, intrucat masurile le incurajeaza sa investeasca in servicii si vanzari on-line. In plus, propunerile vizeaza stoparea descarcarilor ilegale de continuturi protejate de drepturi de autor (cum ar fi filmele si muzica) si stabilirea unui cadru juridic clar pentru tranzactiile on-line. 
     Masurile propuse vin in completarea directivei privind comertul electronic, care defineste norme comune pentru vanzarile electronice transfrontaliere.

     Sursa: www.ccibv.ro / Newsletter saptamanal Nr. 1 din 20.01.2012/Rubrica Actualitate

Leave a Reply