Făgăraşul pe locul I la Concursul naţional “Lider european”

În cadrul acestui concurs elevii au realizat proiecte prin care şi-au arătat calităţile de lider şi capacitatea de a mobiliza grupuri pentru a susţine campanii de voluntariat.
Centrul de informare Europe Direct Făgăraş a avut rolul în prima etapă de a sprijini organizarea unor prezentări teoretice susţinute în luna octombrie de specialişti ai agenţiei Chelgate – care sprijină Reprezentanţa Comisiei Europene în România pentru implementarea programului – pe temele „Leadership” „Tehnici de prezentare şi argumentare”, şi ”Informare despre programele de voluntariat ale Reprezentanţei Comisiei Europene în România” în beneficiul cadrelor didactice şi a elevilor din fiecare dintre cele 2 licee din Făgăraş, selectate pentru a fi implicate în program.
De asemenea Centrul de informare Europe Direct Făgăraş a avut rolul de a juriza acest concurs la nivel local în data de 7 decembrie. În urma jurizării reprezentanţii Europe Direct Făgăraş au selectat pentru etapa naţională proiectul „Să fii copil pentru încă o zi” al elevilor de la Colegiul Naţional Doamna Stanca Făgăraş, proiect care a fost desemnat câştigător la faza naţională.
Proiectul elevilor de la Colegiul Naţional Doamna Stanca Făgăraş – „Să fii copil pentru încă o zi” – este un proiect de voluntariat ce are ca grup ţintă copiii cu boli incurabile. Elevii implicaţi în echipa de proiect au avut întâlniri cu copiii bolnavi, organizând diferite acţiuni pentru strangerea de fonduri pentru aceşti copii.
Locul doi a fost câştigat de proiectul „Copacul din viaţa mea”, realizat de echipa Colegiului Naţional Ana Aslan din Cluj, iar locul trei a fost ocupat de Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani cu proiectul „Pro(t)eu”
Menţiuni au fost acordate:
- Echipei Grupului Şcolar „Iuliu Maniu” din Arad pentru proiectul „Europeni prin fapte”
- Echipei Colegiului Naţional „ Mircea cel Bătrân” din Constanţa pentru proiectul „Zâmbeşte dulce”;
- Echipei Colegiului Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti pentru proiectul „Parteneri pentru copil”;
- Echipei Colegiului Naţional din Iaşi pentru proiectul „Cetăţenie activă, provocare la cultură”;
- Echipei Colegiului Naţional „CD Loga” din Timişoara pentru proiectul „Carte pentru viitor”;
Echipa Colegiul Naţional Doamna Stanca Făgăraş a primit 500 de euro finanţare din partea Reprezentanţei Comisiei Europene pentru ca proiectul să poată continua sau eventual extinde.
Premierea câştigătorilor programului “Lider european”  s-a făcut în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Leave a Reply