Incarcatorul comun pentru telefoanele mobile

Producătorii prezintă încărcătorul comun pentru telefoane mobile

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene
V-a deranjat vreodată faptul că nu puteaţi împrumuta încărcătorul pentru telefon mobil al unui prieten sau al unui coleg deoarece nu era compatibil cu telefonul dumneavoastră? Această epocă se apropie de sfârşit. Existenţa unui încărcător comun compatibil cu telefoanele mobile indiferent de marcă este ideea simplă pe care Comisia o promovează de mulţi ani. Datorită cooperării dintre paisprezece întreprinderi şi Comisia Europeană soluţia este acum disponibilă: onechargerforall.eu.
Ca urmare a publicării standardelor în decembrie 2010, producătorii de telefoane mobile pot în prezent să înceapă introducerea modificărilor de design şi de testare necesare pentru încărcătoare, garantând faptul că telefoanele compatibile sunt sigure şi interoperabile. Telefoanele mobile adaptate pentru transferuri de date compatibile de diferite mărci pot funcţiona acum cu acelaşi încărcător comun – un mare pas înainte pentru utilizatorii de telefoane mobile. Cei paisprezece producători au convenit să introducă noile încărcătoare comune pentru telefoane mobile pe piaţa europeană în cursul anului 2011.

Încărcătorul comun reprezintă o dovadă tangibilă a modului în care standardizarea poate facilita viaţa europenilor. Standardizarea este unul dintre elementele cheie pe care Comisia le promovează pentru a pune în valoare potenţialul pieţei unice, astfel cum se evidenţiază

Mai multe detalii:
http://ec.europa.eu/romania/news/incarcatorul_comun_telefoane_mobile_ro.htm

Leave a Reply