Voluntar la Europe Direct

Centrul de informare Europe Direct Făgăraş lansează campania „Voluntar la Europe Direct!”

Vineri, 28 ianuarie 2011, Centrul Europe Direct Făgăraş, având ca structura gazdă Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Reprezentanta Făgăraş a lansat Campania „Voluntar la Europe Direct!”, adresată tuturor elevilor claselor IX-XII care doresc să se implice ca voluntari în activităţile organizate de Europe Direct Făgăraş.

Campania „Voluntar la Europe Direct!” are rolul de a promova Anul European al Voluntariatului, dar mai ales de a implica şi responsabiliza tinerii cu privire la voluntariat şi rolul lor de cetăţeni europeni activi. De asemenea în cadrul campaniei tinerii care vor fi selecţionaţi vor avea acces la programe şi oportunităţi de mobilitate şi studii. Campania se axează pe priorităţile principale ale Comisiei Europene, şi anume Anul 2011 – Anul European al Voluntariatului, cât şi Tratatul Lisabona – Europa Cetăţenilor, Europa 2020.

Înscrierile se vor putea face în perioada  1 februarie-15 martie, iar rezultatele vor fi anunţate la sfârşitul lunii martie.

Tinerii care doresc să se înscrie, vor trebui să realizeze un “Autoportret de voluntar” – un eseu de 1-2 pagini în care să explice cum văd ei voluntariatul, care este rolul creativităţii şi inovaţiei în ceea ce priveşte voluntariatul şi ce cred că vor realiza ca voluntari ai Centrului Europe Direct Făgăraş. Eseul trebuie trimis până cel târziu la 15 martie, la adresele de email ED Făgăraş: europedirect@ccibv.ro sau alina.ciora@edfagaras.ro .
Elevii ale căror lucrări vor fi selectate vor primi certificate care să ateste calitatea lor de „Voluntar la Europe Direct!” şi promoţionale Europe Direct. De asemenea voluntarii vor putea participa la evenimentele organizate de Europe Direct Făgăraş, la eventuale sesiuni de instruire, vor avea acces la programe şi oportunităţi de mobilitate şi studii, iar în luna iulie cu sprijinul voluntarilor va fi realizată o publicaţie pentru copii, publicaţie care va fi oferită ca premii şi va fi oferită şcolilor din Făgăraş.

Proiectul Europe Direct Făgăraş este finanţat şi susţinut de Comisia Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de Camera de Comert şi Industrie Braşov. 

Pentru informaţii suplimentare puteţi să ne contactaţi la tel: 0268/212461 sau la email: alina.ciora@edfagaras.ro .

Leave a Reply