Sigla calitatii europene

Eurodeputaţii susţin declararea „locului de provenienţă agricolă“
Declararea „locului de provenienţă agricolă“ a fost la rândul ei susţinută de eurodeputaţii de la comisia pentru agricultură, în cazul în care nu implică anumite costuri adiţionale. Această specificare se aplică produselor în funcţie de principalele materii prime folosite, când 50% din ingrediente provin dintr-un anumit loc. De exemplu, în cazul sucului de portocale, se specifică locul de unde provin portocalele, dar nu şi cel de unde provin apa şi celelalte ingrediente.
Comisia pentru agricultură de la Parlamentul European mai doreşte ca indicaţia privind „specialitatea tradiţională garantată“ să fie păstrată, deşi Comisia Europeană propusese renunţarea la aceasta.
Deputaţii europeni sprijină noua siglă biologică ce a fost aleasă curând de cetăţeni în urma unei competiţii publice. Cu toate acestea, ei doresc o definiţie mai clară şi detaliată a ceea ce înseamnă „biologic“.

Mai multe informaţii :
http://www.europarl.europa.eu/news/public/story_page/067-69275-053-02-09-911-20100219STO69255-2010-22-02-2010/default_ro.htm

Leave a Reply