Obiectivele presedintiei spaniole

Preşedintele în exerciţiu al Consiliului a prezentat pe larg patru priorităţi ale mandatului său. Obiectivul creării “unei pieţe comune de energie” pentru a reduce dependenţa energetică trebuie atins, precum şi a unei pieţe interne digitale, care este un element cheie pentru creşterea productivităţii şi promovarea comerţului electronic.
 
“UE trebuie să deţină o viziune comună pentru a promova automobile electrice, contribuind astfel la reducerea impactului schimbărilor climatice şi la îmbunătăţirea dezvoltării tehnologice”, a explicat domnul Zapatero.
 
El a mai menţionat şi alte priorităţi ale mandatului preşedinţiei spaniole: punerea în aplicare a noilor instrumente prevăzute în Tratatul de la Lisabona, astfel încât “cetăţenii să se simte mai aproape de instituţiile europene”, un exemplu în acest sens fiind noua iniţiativă cetăţenească de a propune acte legislative şi necesitatea de a combate violenţa domestică în Europa prin crearea unui nou ordin judiciar european menit să protejeze femeile şi victimele violenţei pe criterii de sex.
 
Preşedintele Comisiei Europene José Manuel Barroso a lăudat “lunga tradiţie a angajamentului european a Spaniei”, schiţând viziunile sale în ceea ce priveşte “reorientarea fundamentală a economiei europene pentru a atinge o economie de piaţă competitivă, inovatoare şi incluzivă din punct de vedere social.”

Leave a Reply