Fonduri dezvoltare rurala

- Proiecte de investitii pentru sectoarele prioritare ale masurii
- Suma maxima nerambursabila poate ajunge pana la 2 milioane de euro.
•    Axa 2, pentru masura 214 – „Plati de agro-mediu” 27.203.145 euro in plus. Plati de agro-mediu (Masura 214) au o suma totala alocata de 1 miliard de euro. Platile la hectar variaza intre 58 de euro si 124 de euro, in functie de pachetul de agro-mediu ales de fermier. Depunerea cererilor se face simultan cu cererile pentru platile directe pe suprafata, adica 1 martie – 15 mai.
•    Axa 3 – Calitatea vietii in zonele rurale si diversificarea economiei rurale – 28.606.522 euro in plus. Cuprinde masurile:  312 Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi, cu un buget total de 600 milioane euro, 313 Incurajarea activitatilor turistice, cu un buget total de 837 milioane euro, 322 Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale, cu un buget total de 1,6 miliarde euro
Potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii, suma suplimentara, alocata Romaniei in urma aplicarii la nivelul Uniunii Europene a Planului European de Redresare Economica (PERE), este destinata finantarii unor domenii precum cel energetic, al schimbarilor climatice, energie regenerabila, biodiversitate, gestiunea resurselor de apa, inovatiei si restructurarii sectorului produselor lactate.

 

Leave a Reply