Conferinta nationala EUROPE DIRECT

„Criza cu care ne confruntăm, este parte a vieţii noastre cotidiene, nu este doar una financiară sau economică, este totodată şi o criză a valorilor societăţii europene. Acest lucru ne arată că lumea secolului XXI a devenit interdependentă (…) de aceea avem nevoie de o reflecţie profundă cu privire la tipul de societate în care ne dorim să trăim.”, a spus domnul Niculae Idu, Şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

“Ce face România în interior, ce face România în Uniunea Europeană, ce face România în sistemul internaţional? Întreg sistemul internaţional este în restructurare, iar această restructurare a început cu cel financiar. Dar din punctul de vedere al cetăţenilor, sunt adeptul aceluiaşi principiu: Europa trebuie redată cetăţenilor”, a declarat la eveniment prof. Vasile Puşcaş.
Conferinţa a continuat cu alte 3 sesiuni de dezbateri desfăşurate în paralel: Priorităţi de comunicare şi valori din perspectiva Uniunii Europene şi a României, Schimbarea climei şi biodiversitate, Programul Uniunii Europene de relansare economică, la care au participat:
Francis Whyte, Comisia Europeană, Mircea Vasilescu, Dilema Veche, Aura Răducu, DG REGIO Comisia Europeană, Ambasador Sergiu Celac, Centrul National de Deyvoltare Durabilă.

In România, reţeaua Europe Direct cuprinde 31 de centre de informare, 12 centre de documentare, precum şi o echipă de experţi naţionali în politici europene, Team Europe.

Leave a Reply