Concurs “Deseneaza-mi un drept”

Copiii şi adolescenţii care doresc să participe la concurs vor avea ca sarcină crearea unui poster care să ilustreze unul dintre drepturile consacrate de convenţie.Participanţii vor fi împărţiţi în două categorii de vârstă (10-14 ani şi 15-18 ani) şi vor trebui să lucreze în echipe formate din cel puţin patru membri (sub supravegherea unui adult).Lucrările vor face obiectul unei prime selecţii la nivel naţional, iar cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate, la începutul lunii aprilie 2010, la o ceremonie de decernare a premiilor, organizată în fiecare ţară.
    
Lucrările recompensate cu premiul întâi pe plan naţional vor concura într-o a doua etapă, la nivel european. Cele trei echipe laureate din fiecare categorie de vârstă vor fi invitate la Bruxelles, între 8 şi 10 mai 2010, pentru a petrece un weekend de neuitat şi a vizita instituţiile europene, precum şi pentru a participa la o ceremonie europeană de decernare a premiilor.

Acest concurs se află la cea de a patra ediţie. Prima ediţie, care s-a desfăşurat în 2006, s-a axat pe afirmarea drepturilor copilului în general, iar cea de a doua, în 2007, a fost organizată pe tema luptei împotriva discriminărilor. În 2008, cea de a treia ediţie atrăgea atenţia asupra dreptului copilului la protecţie. Participarea a înregistrat o continuă creştere de-a lungul anilor: în 2008 au acceptat provocarea peste 8 000 de echipe, ceea ce reprezintă peste 40 000 de participanţi din întreaga UE.

Cele mai reuşite lucrări vor fi publicate pe site-urile internet ale reprezentanţelor Comisiei în statele membre, precum şi pe portalul Europa. De asemenea, vor fi putea fi utilizate în cadrul viitoarelor campanii europene.

    
Pagini Utile
Pagina de internet a concursului: http://eurotineri.eu
Contact
Fundaţia Familia şi Ocrotirea Copilului, dl. Mihail Carp, telefon/fax. 021 335 07 59 email romania@eurotineri.eu

 

Leave a Reply