CE

Decizia aduce modificari cadrului temporar de criza adoptat de Comisie in ianuarie 2009, care prevede deja diferite posibilitati de ajutor pentru a facilita accesul la finantare al intreprinderilor europene. Este vorba de introducerea in cadrul temporar de criza a unei sume separate, compatibila si limitata la 15.000 de euro, cu titlu de ajutor pentru fermieri.

Aceasta suma poate fi acordata o singura data pentru fiecare intreprindere, pana la sfarsitul anului 2010. Eventualele ajutoare de minimis primite deja de la inceputul anului 2008 trebuie deduse din suma respectiva.

„Permitand autoritatilor nationale sa plateasca fermierilor ajutoare in valoare de pana la 15.000 de euro ar trebui sa contribuim la depasirea gravelor probleme legate de fluxul de lichiditati cu care se confrunta unii fermieri”, a declarat Mariann Fischer Boel, Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

Grupul de experti la nivel inalt pentru sectorul laptelui analizeaza perspectivele pe termen mediu si lung ale acestui sector si isi va prezenta raportul final pana la sfarsitul lunii iunie 2010.
Mai multe detalii:

Comisia Europeana: http://ec.europa.eu 

 

Leave a Reply