Concurs ED Fagaras

Concursul se adreseaza elevilor claselor V-VIII si IX-XII din Fagaras
Castigatorii vor fi premiati in cadrul unei festivitati desfasurate la sediul EUROPE DIRECT Fagaras, in incinta Camerei de Comert si Industrie Fagaras in data de 30 octombrie 2009, la o ora ce va fi anuntata concurentilor si profesorilor coordonatori.
Teme de concurs:
1. Schimbarea climatica – LUMEA MEA VA FI ALTFEL? – Participantii care isi vor alege aceasta tema vor trebui sa-si axeze creatia pe semnificatia si efectele schimbarilor climatice (ex. incalzire globala, topirea calotei glaciare, biodiversitatea afectata de schimbari climatice – ursii polari de exemplu, fenomene violente, seceta, etc.) cat si modalitatile de inteinire a fenomenului (ex. reciclare, energii regenerabile, etc.)
2. EUROPA …e casa mea! - Participantii care isi vor alege aceasta tema vor trebui sa-si axeze creatia si sa exprime ce este si ce ofera Uniunea Europeana (ex. dreptul de a calatori liber, dreptul de a studia in strainatate, dreptul de a munci intr-o alta tara, egalitatea de sanse, lupta impotriva saraciei, libertate, securitate si justitie, ce inseamna sa fii cetatean european, etc.)
3. Lumea ta in viitor! - Participantii care isi vor alege aceasta tema vor trebui sa-si axeze creatia si sa exprime viziunea lor legata de viitor, si anume cum vad ei viitorul, ce cred ca ar trebui sau ar putea fi schimbat, ce putem face pentru un viitor mai bun, sau ce ar schimba ei sau Uniunea Europeana pentru un viitor mai bun, viitorul unei Europe a cetăţenilor, rolul Uniunii Europene în lume, etc.
Termene limita:
•   Confirmarile de participare si inscriere la concurs se fac pana vineri, 16 octombrie 2009, ora 14.00 la telefon 0268/212461 sau prin email info@edfagaras.ro
•    Data limita pentru primirea creatiilor este 26 octombrie 2009, ora 17.00. Creatiile primite dupa aceasta data nu vor mai fi primite in concurs.

Cum se pot trimite creatiile:
IMPORTANT: Pentru a intra in competitie, pentru ambele optiuni de mai jos este obligatoriu sa indicati:
a) Titlul creatiei (mesajul pe care doriti sa il transmiteti)
b) Numele si prenumele autorului, institutia de invatamant, clasa
c) Numele profesorului coordonator (sau diriginte) si date de contact (telefon, institutia de invatamant)

1.    Prin e-mail la adresa info@edfagaras.ro
2.    Vor fi depuse de participant sau profesorul coordonator la sediul EUROPE DIRECT Fagaras: Str. Doamna Stanca  bl.1 Parter, Fagaras                                               
    
- Toate creatiile vor fi expuse publicului in cadrul “Expozitiei de Creativitate si Inovare  – Copiii Europei” organizate de Centrul EUROPE DIRECT Fagaras in data de 30 octombrie 2009, cand va avea loc si premierea castigatorilor;
- Nu vor fi acceptate creatii care nu ilustreaza tema concursului;
- Creatia trimisa nu va fi returnata
Pentru informatii suplimentare va rugam contactati:

Alina CIORA
 Consilier de Comunicare
EUROPE DIRECT
 0268/ 212 461
alina.ciora@edfagaras.ro

Leave a Reply