Erasmus

Tinerii antreprenori pot face schimb de experienta in UE

Tinerii antreprenori au ocazia sa lucreze, timp de cel mult sase luni in cadrul unei companii din alt stat UE, in scopul de a invata cum sa isi dezvolte propria afacere, finantarea fiind este asigurata prin programul european Erasmus.
„Erasmus pentru tinerii antreprenori” este un nou program finantat de Uniunea Europeana, lansat in toate cele 27 de state membre. Programul vizeaza doua categorii de firme: “noi antreprenori” si “antreprenori gazda”.
Noul antreprenor va dobandi, cu ajutorul antreprenorului cu experienta, cunostinte relevante privind infiintarea companiei si administrarea ei, contribuind in acelasi timp la derularea afacerii acestuia/acesteia prin munca sa, ideile si viziunile noi – arata comunicatul CCIR.
Alegerea antreprenorilor gazda se realizeaza cu ajutorul a mai bine de 100 de organizatii intermediare (OI), competente in furnizarea de sprijin in afaceri (ex. Camere de Comert, centre de consiliere pentru demararea unei afaceri, s.a.) provenind din toate statele membre. Activitatea OI este coordonata de EUROCHAMBRES, Asociatia Europeana a Camerelor de Comert si Industrie, ce detine rolul de Birou de Asistenta al programului.
Atat noii antreprenori dar si cei cu experienta pot aplica pentru program prin intermediul paginii web www.erasmus-entrepreneurs.eu si astfel vor intra in contact cu organizatia intermediara cu care doresc sa colaboreze. Ulterior, aceasta organizatie va mijloci identificarea companiei partenere.
Sursa:
EURACTIV www.euractiv.ro

Leave a Reply