eTwinning

O comunitate virtuală pentru şcoli

Profesorii deschid noi drumuri pentru site-ul educaţional

Programul eTwinning reprezintă o iniţiativă a UE menită să încurajeze şcolile să creeze reţele de parteneriat prin internet. Până în prezent, aproximativ 55 000 de profesori, directori de şcoli şi bibliotecari, din 29 de ţări, s-au înscris gratuit pe portalul eTwinning – iar cifrele cresc cu repeziciune.

Lansat în 2005 în cadrul programului educaţional european Comenius, acest serviciu on-line continuă să-şi îndeplinească funcţia pentru care a fost creat: să permită şcolilor să creeze clase virtuale, dotate cu instrumente precum conferinţele audio sau video. Elevii din ţări diferite pot organiza reuniuni, îşi pot depozita lucrările şi schimba resursele legate de proiectele comune, într-un mediu securizat. În prezent, peste 5 300 de proiecte sunt înregistrate pe portalul disponibil în 23 de limbi. Seturile de instrumente disponibile pentru proiecte pot fi folosite, de exemplu, pentru a crea o întreprindere imaginară sau, în cazul copiilor mai mici, o poveste digitală.

Portalul este gestionat de European Schoolnet, un parteneriat între 31 de ministere ale educaţiei din Europa. Anual, se organizează un concurs pentru a identifica cele mai bune proiecte.

Informaţii suplimentare – Portalul eTwinning pentru şcoli
http://www.etwinning.net/ro/pub/index.htm

Sursa: http://ec.europa.eu/

Leave a Reply