Poiana cu narcise


“Campania Narciselor Europene” din

Poiana Narciselor


           In apropiere de Fagaras,
in comuna Sercaia, satul Vad gasim un monument natural unic in lume, si anume rezervatia naturala „Dumbrava Vadului”, cunoscuta mai ales sub numele de „Poiana Narciselor”. Pe 400 de hectare, printre stejari seculari înfloresc narcisele sau „coprinele”, cum le spun sătenii.

Acest loc magnific reprezinta singura rezervatie naturala de profil din Europa. Asadar aici sunt narcise cat vezi cu ochii, lasate sa creasca libere in toata splendoarea lor.
Narcisele care cresc spontan in Dumbrava sau Poiana Vadului – si care au dus faima satului in toate colturile tarii –atrag anual mii de turisti dornici de a se relaxa si de a participa la traditiona
lul “Festival al Narciselor”.

Tradiţionalul „Festival al Narciselor” se desfasoara in fiecare an in jurul datei de 21 mai, in apropierea sarbatorii Sfintilor Constantin si Elena, si este un festival de etnologie si folclor.

La aceasta mare sarbatoare, am participat pe 25 mai si noi, cei de EUROPE DIRECT Fagaras.

In acest loc minunat am desfasurat Campania “Festivalul Narciselor Europene”, campanie “botezata” astfel dupa festivalul campenesc din Vad. In mijlocul multimii, si inconjurati de parfum de coprine, am impartit pliante, stegulete si brosuri despre Uniunea Europeana. Am stat de vorba cu oameni, care desi aflati la o mare sarbatoare s-au aratat extrem de interesati de ceea ce reprezinta Uniunea Europeana. Unii au fost interesati de fondurile europene, altii de politicile Uniunii Europene, sau de oportunitatile ce li se ofera ca cetatenii europeni.

In cadrul Campaniei “Festivalul Narciselor Europene”, Europe Direct Fagaras a premiat si doua ansambluri populare, formate din copii din Sercaia si Sacele. Ei au primit tricouri, brosuri si stegulete cu Uniunea Europeana. Au fost rasplatiti si profesorii care i-au acompaniat si coordonat.

Campania “Festivalul Narciselor Europene” a avut un succes rasunator, deoarece a doua zi Centrul Europe Direct Fagaras a fost asaltat de vizitatori.

Festivalul Narciselor este un prilej excelent de a evidentia frumusetea dansului, a cantecului, portului si obiceiurilor populare din zona, dar si de a-i invata pe oameni ce este si mai ales cum ii poate ajuta Uniunea Europeana.

Pentru fotografii de la Campania “Festivalul Narciselor Europene” a se vizita galeria foto.

Leave a Reply