Anul 2008

 

Anul 2008 – Anul european al dialogului intercultural

Europa devine din ce in ce mai diversa din punct de vedere cultural. Extinderea Uniunii Europene, dereglementarea legilor aplicabile ocuparii fortei de munca si globalizarea au sporit caracterul multicultural al multor state, inmutind numarul limbilor, religiilor, etniilor si culturilor care pot fi intalnite pe continent. Drept urmare, dialogul intercultural joaca un rol din ce in ce mai important in promovarea identitatii si cetateniei europene.

Anul European al Dialogului Intercultural (AEDI) 2008 recunoaste ca marea diversitate culturala a Europei reprezinta un avantaj unic. Ea ii va incuraja pe toti cei care traiesc in Europa sa exploreze beneficiile bogatului nostru patrimoniu cultural si oportunitatile de a invata din diferite traditii culturale.
<!–[if !supportLineBreakNewLine]–>
<!–[endif]–>

Anul va include un numar redus de proiecte emblematice la nivel european, sprijin comunitar acordat cate unui proiect national din fiecare Stat Membru, precum si un Program de parteneriate menit sa mobilizeze societatea civila. Implicarea activa a societatii civile va fi esentiala in evidentierea bunelor practici si in identificare nevoii de dialog intercultural. Ambasadori bine-cunoscuti au fost numiti cu scopul de a populariza importanta si beneficiile dialogului intercultural. Anul European al Dialogului Intercultural (2008) a fost decis prin Decizia nr. 1983/2006/EC a Parlamentului European si a Consiliului (18 decembrie 2006).

Sursa: http://www.interculturaldialogue2008.eu

 

Leave a Reply