Ce este EUROPE DIRECT ?

Începând din februarie 2008, cetăţenii români au posibilitatea de a-si adresa întrebările privind Uniunea Europeană unor centre de informare specializate, finanţate de Comisia Europeană şi parte a Reţelei de Centre EUROPE DIRECT , existente în toate statele membre UE.
Reţeaua românească cuprindea in 2008 27 de centre de informare în întreaga ţară, ale căror structuri gazdă au fost selectate în urma unui apel pentru propuneri de proiecte desfăşurat în 2007. Structura gazdă a centrului Europe Direct Făgăraş este Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, Reprezentanţa Făgăraş. În anul 2008 în statele membre ale UE au funcţionat 475 de centre EUROPE DIRECT.

În perioada 2009-2012, noua reţea EUROPE DIRECT şi cuprinde 499 de centre, la nivel european. Reţeaua românească EUROPE DIRECT este coordonată de Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi este alcătuită în prezent din 31 de centre, 25 “vechi” membri – 6 noi centre, care vor asigura informarea cetăţenilor si comunicarea cu aceştia pe plan local, în următorii 4 ani.

Misiunea EUROPE DIRECT Făgăras este de a promova o cetăţenie europeană informată si activă, acestea constituind un prim punct de contact cu Uniunea pentru cetăţeni, vip minibüs kiralama ankara prin faptul că oferă informaţii generale privind UE, surse de informare specializate, constientizează publicul şi promovează dezbaterea. În acelasi timp, centrele reprezintă interfaţa Comisiei cu cetăţenii la nivel local, prin direcţionarea reacţiilor acestora, cooperarea cu alţi vectori de informare activi şi sprijinirea reprezentanţelor în activităţile lor locale.

Leave a Reply